Musiikkikuntoutusyhdistys Musisoiva ry on perustettu

28.8.2024

Musiikkikuntoutusyhdistys Musisoiva ry perustettiin toukokuussa 2024. Musisoiva edistää kaikenlaisten ihmisten pääsyä musiikin harrastamisen, sen terveysvaikutusten ja yhdistävän voiman pariin. Musisoivan ajatus on selkeä: maailma tarvitsee enemmän osallistavaa ja saavutettavaa musiikkitoimintaa.

Musisoiva sai alkunsa, kun neljä entistä kollegaa eivät halunneet lopettaa hyvin sujunutta yhteistyötään musiikkikuntoutuksen parissa. Yhdistyksen perustajajäsenet Kaisa Tienvieri, Anna Arola, Maija Halme ja Heidi Sirviö työskentelivät tiiviisti yhdessä Arvokas vanhuus ARVA ry:n Minun ääneni -hankkeessa vuosina 2021–2024 ja tuon hankkeen lopputohinoissa alkoi itää Musisoivan siemen.

Musisoivan perustajajäseniä yhdistää rakkaus kulttuurihyvinvointiin sekä halu työskennellä heikommassa asemassa olevien hyväksi. Musisoivan toiminta onkin suunnattu eritoten kaikille heille, joille musiikin pariin pääseminen ei ole itsestään selvää. Musiikkituokioiden ja tapahtumien lisäksi Musisoiva järjestää myös verkostoitumistapaamisia ja koulutuksia ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat oppia hyödyntämään musiikkia työssään ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Fyysisen tai kognitiivisen kunnon heikentyessä voi olla vaikeaa saada äänensä kuuluviin tai tulla nähdyksi kokonaisena. Musiikissa, yhdessä musisoidessamme olemme voimakkaasti yhteydessä toisiimme ja kohtaamme toisemme tasavertaisina. Osallisuus ja vaikuttamisen mahdollisuudet kuntouttavat jo itsessään.

– Kaikilla tulisi olla mahdollisuus nauttia yhteismusisoinnin voimasta. On ihana Musisoivassa tuoda musiikin voimaa jokaisen arkeen, sanoo Musisoivan puheenjohtaja Kaisa Tienvieri.

Musisoivan jäseneksi ovat tervetulleita kaikki osallistavasta ja saavutettavasta musiikkitoiminnasta innostuneet ja kiinnostuneet. Tule mukaan ideoimaan, oppimaan, jakamaan kokemuksia ja ajatuksia sekä tietenkin edistämään jokaisen oikeutta musiikkiin.

Tervetuloa musisoivaan joukkoomme!


 

Yhdessä musisoidessamme olemme voimakkaasti yhteydessä toisiimme ja kohtaamme toisemme tasavertaisina.